Fakta / Om at have kat

Om at have kat.

Katten er et normalt kæledyr i Danmark, men der er desværre stadig mange der ikke ved hvad det vil sige at have kat.
 
Når du anskaffer dig en kat, skal du have vurderet følgende:
 
- Har du råd til at have kat? Der kan hurtigt komme uforudsedte dyrlægeregningr.
- Har du tænkt på at katte kan blive 15-20 år gamle? Når man anskaffer sig en kat, skal den også passe ind i dit liv mange år efter.
- Har du tid til en kat? Selvom mange katte er gode til at være alene hjemme er der også mange der ikke er. Katten skal tilses mindst 1 gang dagligt.
 
Hvad kræver en kat:
- Mad og vand hver dag
- Kattebakke
- Mulighed for at bruge kradsetræ
- En masse kærlighed
 
Foder:
En kat kræver foder uden korn, som har et højt kød indhold. Derudover skal fedtinholdet være realativt højt. Foder fra supermarkedet er derfor ikke indholdsmæssing godt nok for en kat - hvis du vælger der rigtige foder med det rigtige indhold vil katten også hurtigere blive mæt og derfor ikke spise så meget. Udover tørkost har katten brug for vådkost - gerne lidt dagligt. Igen skal foderet være kornfri. Da katte er rovdyr vil de også få glæde af lidt rå kylling eller fuldfed rå hakket oksekød en gang i mellem.
 
Pasning og pleje:
En kat er god til at rengøre sig selv og kræver derfor ikke så meget pleje. Hvis du har en langhåret kat skal den børstes dagligt for at undgå knuder. Det rette foder kan ofte hjælpe på at pelsen bliver mindre filtret. 
Katte skal have adgang til kattebakke - katte er meget renlige dyr og hvis kattebakken ikke er ren nok vil de fleste katte ikke bruge den.
 
Dyrlæge:
Søg dyrlæge hvis du på noget tidspunkt vurderer at katten har brug for hjælp. Hvis katten tisser andre steder end kattebakken kan det være noget med blæren - skæld derfor ikke katten ud, men søg dyrlæge! 
 
Har du spørgsmål om din kat er du altid velkommen til at ringe til Odder kattejhjem - ingen spørgsmål er dumme. 
 
Odder Kattehjem tlf.: +45 23251506